Oprichtster: Chrada Sheoratan (Danseres, Docent en Choreograaf)

Chrada Sheoratan heeft van kinds af aan grote belangstelling voor vele vormen van muziek en dans. Ze heeft op jonge leeftijd een basis meegekregen in klassieke ballet. Op achtjarige leeftijd raakte zij geïntrigeerd door de Zuid-Indiase dans en kreeg 9 jaren onderricht in de Kalakshetra-stijl. Na het afronden van de Nederlandse opleiding is Chrada zich verder gaan specialiseren in zowel India als Engeland. In Engeland behaalde Chrada diverse benijdenswaardige diploma’s bij ’s werelds grootste dansorganisatie, ISTD (Imperial Society of Teachers of Dancing). Naast deze professionele opleiding wordt zij tot op heden tevens getraind door bekende docenten en choreografen uit Engeland en India.

Chrada is naast Bharata Natyam danseres ook docent en choreograaf van haar eigen dansproducties.

 ‘Dans groeide uit tot een ware passie en het enthousiasme voor de danskunst is bij haar nooit meer verdwenen’

Shashwathi Jagadish (Zangdocent)

 

Shashwathi Jagadish, een Carnatic zangeres uit Chennai is een student of Shri. AKS Murali en tevens opgeleid door Kalaimamani Smt. Bhushany Kalyanaraman, Smt. Vijayalakshmi Subramaniam en Sri. Neyveli Ganeshan. Naast haar opleiding onder deze eminente guru’s, heeft ze ook haar Masters behaald aan de Music University van Madras. Ze was pas 14 toen ze de titel “Sangeetha Bhaskara” ontving van de Gnanaskandan Trust, Chennai. Ze trad op in tal van tempels en Sabha’s in Zuid-India. Shashwathi biedt ook vocale ondersteuning tijdens Bharata Natyam optredens. Ze maakte haar filmdebuut door een Telugu-lied te zingen voor Isaignani Illayaraja voor de film Gayam-2. Ze heeft ook het titelnummer voor de Kannada Serial “Chikkamma” op Udhaya TV gezongen waarbij zij genomineerd werd voor de Beste Zanger-prijs. Shashwathi zong als achtergrond mee in opdracht van talrijke prominente muziekregisseurs van de Zuid-Indiase filmindustrie, zoals Ramesh Vinayakam, Sharreth, D Imman en Vijay Antony.  Een speciale vermelding hiervan is de uitvoering van het nummer Mental Manadhil uit de film OK Kanmani voor de Isai Puyal AR Rahman. Haar nieuwste filmnummer was voor de aankomende Telugu-film Crime 23 gezongen voor muziekdirecteur Vishal Chandrashekar.

Als muziekdocent gaf ze drie jaar les aan de Kalakshetra Foundation in Chennai.

Werken met jonge kinderen en het nastreven van deze kostbare kunstvorm is haar ultieme doel. 

 

Curriculum Vitae

Proteeti Bhattacharjee (Dansdocent – Kathak)

Proteeti Battacharjee wordt sinds haar vierde jaar opgeleid tot Kathak danseres door gerenommeerde Guru Smt. Vaswati Misra. Zij behaalde haar diploma bij de prestigieuze Kathak Kendra te New Delhi en Visharad diploma bij Pandit Shambhu Maharaj Kathak Academy te New Delhi.

 Al op jonge leeftijd maakte Proteeti kennis met het professionele podium en danste op prestigieuze dansfestivals in India en buitenland als onderdeel van door haar guru opgerichte ‘Dhwani’repertoire. Zij nam deel aan composities van Pt. Birju Maharaj. Tevens tourde zij namens de Indian Council of Cultural Relations (ICCR) naar Bangladesh, Europa en de landen in Zuid-Amerika, o.a. ook een voorstelling in Suriname (7e Vishwa Hindi Sammelan). Proteeti heeft daarnaast ook media ervaring.

Proteeti is een goude medaillewinnaar in MSc Molecular en Human Genetics van de Benares Hindu University en heeft een doctoraat in de moleculaire biologie van het European Molecular Biology Laboratory.

Nieuwsgierigheid en creativiteit zijn inherent aan wetenschap, kunst en menselijk bewustzijn. Proteeti waardeert de schoonheid op beide gebieden van wetenschap en podiumkunsten. 

Curriculum Vitae

Rajashree Warrier (Dansdocent –  Natya Work-out)

Rajashree Warrier is een Bollywood danseres, choreografe, Zumba-instructrice en oprichtster van Naach2bollywood beats (NBB) te Den Haag.

Rajashree heeft in Nederland een nieuw concept geïntroduceerd, namelijk Bolly-zumba. Bolly-zumba is een plezierige en energieke vorm van work-out op Bollywood-nummers waarbij de bewegingen zodanig worden uitgevoerd dat de danseressen calorieën verbranden en veel plezier beleven aan het dansen.

Rajashree traint kinderen en volwassenen van alle leeftijden. Ze heeft veel ervaring in het geven van workshops met een Bollywood-thema voor verjaardagen, bedrijfsevenementen en bruiloften.

 

 

Curriculum Vitae