Oprichtster: Chrada Sheoratan (Danseres, Docent en Choreograaf)

Chrada Sheoratan heeft van kinds af aan grote belangstelling voor vele vormen van muziek en dans. Ze heeft op jonge leeftijd een basis meegekregen in klassieke ballet. Op achtjarige leeftijd raakte zij geïntrigeerd door de Zuid-Indiase dans en kreeg 9 jaren onderricht in de Kalakshetra-stijl. Na het afronden van de Nederlandse opleiding is Chrada zich verder gaan specialiseren in zowel India als Engeland. In Engeland behaalde Chrada diverse benijdenswaardige diploma’s bij ’s werelds grootste dansorganisatie, ISTD (Imperial Society of Teachers of Dancing). Naast deze professionele opleiding wordt zij tot op heden tevens getraind door bekende docenten en choreografen uit Engeland en India.

Chrada is naast Bharata Natyam danseres ook docent en choreograaf van haar eigen dansproducties.

 ‘Dans groeide uit tot een ware passie en het enthousiasme voor de danskunst is bij haar nooit meer verdwenen’

Proteeti Bhattacharjee (Dansdocent – Kathak)

Proteeti Battacharjee wordt sinds haar vierde jaar opgeleid tot Kathak danseres door gerenommeerde Guru Smt. Vaswati Misra. Zij behaalde haar diploma bij de prestigieuze Kathak Kendra te New Delhi en Visharad diploma bij Pandit Shambhu Maharaj Kathak Academy te New Delhi.

 Al op jonge leeftijd maakte Proteeti kennis met het professionele podium en danste op prestigieuze dansfestivals in India en buitenland als onderdeel van door haar guru opgerichte ‘Dhwani’repertoire. Zij nam deel aan composities van Pt. Birju Maharaj. Tevens tourde zij namens de Indian Council of Cultural Relations (ICCR) naar Bangladesh, Europa en de landen in Zuid-Amerika, o.a. ook een voorstelling in Suriname (7e Vishwa Hindi Sammelan). Proteeti heeft daarnaast ook media ervaring.

Proteeti is een goude medaillewinnaar in MSc Molecular en Human Genetics van de Benares Hindu University en heeft een doctoraat in de moleculaire biologie van het European Molecular Biology Laboratory.

Nieuwsgierigheid en creativiteit zijn inherent aan wetenschap, kunst en menselijk bewustzijn. Proteeti waardeert de schoonheid op beide gebieden van wetenschap en podiumkunsten. 

Curriculum Vitae